INVENTS

INVENTS

dilluns, 29 d’octubre del 2018

La cadira elèctrica (leonor)

La cadira eléctrica.
La cadira elèctrica és una màquina que servia per a l'aplicació de la pena de mort. Va ser utilitzat principalment als Estats Units des del 6 d'agost de 1890, i en el 1970, ha deixat de ser el mètode principal.

Va ser inventat per Harold Pitney Brown un empleat de Thomas Edison, contractat per investigar el tema d'electrocució per al desenvolupament de la cadira elèctrica. Brown per saber si el corrent altern era més útil per a execucions, va haver de matar un parell de animal  i un d'ells era un elefant de circ anomenat Topsy i va ser matat davant la premsa per veure que el corrent altern era associat amb l'electrocució.

El presoner condemnat va lligat a la cadira, amb un elèctrode al seu cap i una altra a la cama. Com a mínim dues descàrregues elèctriques s'han aplicat durant uns quants minuts depenent de la persona. La tensió inicial de més o menys 2 KV va servir per trencar la resistència inicial de la pell i causar inconsciència (o almenys lo que pretenia).

William Kemmler va ser el primer senyor de ser executat.


Martha M. Place va ser la primera dama de ser executada.



                                                         
La cadira elèctrica va deixar de ser utilitzada  quan els legisladors varen cercar altres mètodes més econòmics i pràctics d'execució a favor de la injecció letal. Diversos estats encara permeten la persona condemnada a escollir entre l'electrocució i la injecció letal; No obstant això, molt poques vegades és selecciona electrocució.



1 comentari:

  1. El tema és molt interessant però s'hauria de millorar el tractament de la informació.

    ResponElimina