INVENTS

INVENTS

dijous, 30 de maig del 2019

METGES SENSE FRONTERES ( MSF ).
                    

QUI SÓN?

Son una organització medicohumanitaria d'accio: asesteixen a persones ameneçades per el conflicte armat, violencia, epidèmies o malalties desateses, castàstrofes natural si exclusió de l' atenció de la salut. L'acció humanitaria és un gest solidari de la societat civil a la societat civil, la finalitat de la qual és preservar la vida i elleujar el sofriment d'altres éssers humans: aquesta es la seva raó de tenir.
Gràcies ala independencia económica dels 5.000.000 de socis, que els dona a tot el món, ells decideixen aquí atenen i com, el únic interés se és  el de les poblacions que assiteixen.

HISTÒRIA.

Metges sense fronteres, neix el 1971, però les arrels de l'organització s'enfonsen a la guerra de Biafra.
El 1967, després d'anys de convulsions ,la provincia nigeriana declara unilateralment la seva independencia, i comença un conflicte brutal. Biafra és tancada per l'exèrcit nigerià: el bloqueig aviat provoca una fam delegada i una debilitació de la població, debilitada per la sequera. Això ocorr davant els impotents ulls del Comité Internacional de la Creu Roja, que treballa a Biafra i veu com fins i tot bombardejen els hospitals. Diversos membres de l'equip de la Creu Roja creuen que l'organització hauria de denunciar el que està succeint, però el seu mandat els impedeix fer-ho. Entre ells hi ha metges francesos que, en el seu camí de tornada al se país, decideixen rompre el silenci i parlar amb la prensa.
Un dels diaris que reculleixen les seves queixes , és tonus, un setmanari mèdic que recluta metges per crear una brigada d'emergències internacional. Els metges i periodistas decideixen pasar de ses paraules als fets i unir-se sota una nova bandera: metges sense fronteres.
L'Assemblea Constituent se celebra al desembre de 1971 en la redacció de tonus, que anuncia en titulars el naixament d'una mobilització de testament decidida a enderrocar les fronteres que s'eleven entre aquells que tenen la vocació d'estalviar, asistir, i a les víctimes de la barbarie humana i desastres de la natura". Fins i tot enmig de la guerra freda, la nova organització defensa una acció mèdica independent dels interessos geopolítics: és una qüestió d' anar on les poblacions que són víctimes de l'emergència ho requereixen, per donar-los asistencia mèdica urgent.
Des de llavors, han proporcionat asistencia mèdica-humanitaria en els principals conflictes i desastres dels ultims 45 anys.




OBJECTIUS I PRINCIPIS.

El seu treball està guiat per l'ètica mèdica i els principis d'acció humanitaria. Respectar i defensar aquest principis ens permet oferir una ajuda urgent a qui més ho necesita.

La humanitat: Totes les persones tenen el dret a ser assistit en la seva hora de major necessitat.

Independencia: Cap poder polític, econòmic o religiós dicita les seves accions.

Imparcialitat: No demanen la raça, ni la religió o ideología dels pacients.

Neutralitat: No prenen les cares a ningú, només per les persones que necessiten ajuda.

Ètica mèdica: La seva obligació com a metges és assistir sense causar danys.


Proporcionalitat: La seva asistencia respon en un sentit equilibrat a les necessitats que detecten.

Professionalitat: Aposten per la qualitat i l'efectivitat de l'ajuda.

Proximitat: Proporcionen asistencia directa, sense intermedis.

Compromís individuals: Assumeixen la responsibilitat personal per la seva feina i aceptar els riscos que comporta.

Sense ànim de lucre: No generen beneficis per ells mateixos. Destinen els Fons rebuts a l'acció mèdica, testimoni, administración i captació de recursos.

Control de les ajudes: El seu treball i les seves finances están subjectes a estricta supervisió interna i externa.


LLOCS D'ACTUACIÓ EN EL MÓN.




PROJECTES.

Metges sense fronteres tenen molts de projectes, per exemple: Salud pediátrica, salud sexual i reproductiva, cirugía, vacunació, salud mental, promoció de la salud, aigua i sanament, distribucció de articles de primera necessitat, chagas (infecció parasitaria crónica), chikunguña (significa doblarse por el dolor, es una malaltia), cólera (malaltia gastrointestinal), dengue (malaltia vírica), desnutrició, diarrea, ébola, malaltia del son, febre groga, kala azar, malària, meningitis, neumonia, xarampió, tuberculosi, VIH/Sida. De tots aquest he elegit malaltia del son, perque me ha cridat molt la atenció el títol, i volia sabre mes coses de aquesta malaltia. 

MALALTIA DEL SON.





També coneguda com tripanosomiasis humana africana, la malaltia del son és transmesa per TSE-TSE, Sting picada. Al principi, els pacients mostren símptomes especifiques, com la febre i la debilitat general. En aquest moment, és fácil tractar, però difícil de diagnosticar. En la segona fase,  el paràsit arriba al sistema nerviós central, i els pacients comencen a mostrar trastorns psquiàtrics o neurològics.

També poden fer que sigui difícil dormir a la nit i estar despert durant en dia. MSF ha estat una organització pionera en el diagnòstic i tractament de la malaltia del son desde 1986.

Entre 1986 i 2010, se varen tractar 51.000 casos en set països diferents.

Actualment realitzen projectes de diagnòstic i tractament a la República Centreafricana, a la República Democràtica del Congo , a Uganda i el Sudan del Sud.








VOLUNTARIAT.

Avui en dia hi ha un munt d'instituacions que s'encarreguen de fer voluntaris internacionals, que ajuden a les persones que els necessiten proporcionar el seu temps per ajudar-los en el que necessitin. En aquest cas parlarem d'una instituació concret anomenada metges sense fronteres, com el seu nom diu és una institusació dedicada a reclutar persones que están a càrrec de l'hàbit de la medicina, és a dir, els metges.

CAMPANYES PUBLICITÀRIES.


https://youtu.be/xD3w5Lrs3rc

https://youtu.be/LP1CYugyTEc

PUBLICACIONS.







COL·LABORACIÓ.


FESTE SOCI: El suport individual de persones, lis permiteix ajudar a qui més u necessita. Sigui qui sigui, i estén on estén.

DONATIU: Pots fer un donatiu a través d'aquest formulari per targeta, tranferència bancària ( Trustly o Paypal ).

EMPRESES: Ajudar, donar, financiar, cooperar i implicar.

HERENCI O LEGAT: Pots fer part del teu patrimoni a Metges Sense Fronteres o designar a l'organització hereute al teu testament.

TARGETES SOLIDARIES: El detall de record del vostre casament o qualsevol celabració en un donatiu per a Metges Sense Fronteres mitjançant targetes solidàries per els vostres convidats.

El cost aproximitat de producció i enviament de les targetes solidàries:

Per 50 unitats mínim 58 euros.
Per 100 unitats 73 euros.
Per 200 unitats 80 euros.

A aquest cost cal afegir l'import del donatiu amb que volgue col·loborar:

Amb 240 euros, curaràs a sis nens amd desnutrició
Amb 350 euros, curaràs a 800 nens contra la meningitis.
Amb 600 euros, distribuirás paquets amb articles de primera necessitat a 30 refugiats.












BIBLIOGRAFIA.

https://www.youtube.com/watch
https://www.msf.es/
https://www.bing.com/images/search?q=IMAGENES+DE+MEDICOS+SIN+FRONTERAS


CONCLUSIÓ.


S'ha de tenir més conscencia de lo que pasa en el món, aunque noltros podem tenir problemas i pasar-ho malament, peró hi ha gent en el món que u pasa molt pitjor que noltros.

I que hem de tenir més en compte lo que tenim i sabre-ho aprofitar.























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada