INVENTS

INVENTS

dimarts, 11 de juny del 2019

planta endèmica i animal autòcton.


Resultado de imagen de FILAGO PETRO-IANII, ENDÉMICA DE MALLORCA

  • Filago petro-ianii Rita & Ditrich

Característiques: Petita herba de cicle efímer, floreix al final de l'hivern i desapareix durant la primavera. La planta desenvolupa unes inflorescències de menys de 5 mm de diàmetre, envoltada per unes fulles de color verd fosc pel feix i cobertes de pèls blancs pel alrededor.La planta sencera no aconsegueix més de 0,5-4 cm i viu en clarianes de matolls de les zones més seques de Mallorca, on és endèmica. Es diferencia clarament de les altres Filago o Evax per la seva mida i perquè en general totes les espècies d'aquests gèneres tenen colors blanquinosos.




  • Vaca Mallorquina.

Vaca mallorquina - Características más destacadas
Té el cap gran i curta.La cara és curta, sent el seu morro reduït i en punta. Els ulls són oblics i les orelles grans, en posició horitzontal i sempre plenes de pèl, molt abundant, de color més clar.
Les banyes, poc desenvolupats i febles, el que ocasiona fractures amb certa freqüència, són de color blanc a la base i més foscos a la punta, tenint una forma variable a causa de la seva debilitat, encara que normalment es presenten en roda, tant alta com baixa, o en direcció horitzontal.
-Actualment es troba en perill d'extinció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada