INVENTS

INVENTS

dimecres, 14 de novembre del 2018

El Problema Dels residus
                                                     introducció

La societat moderna produeix cada vegada una quantitat més gran de residus.Així mateix, les reserves naturals de materials i les fonts d'energia per al consum humà disminueixen, mentre els costos de la seva extracció augmenten i són motiu de greus desequilibris socials arreu del món. Els recursos no són il·limitatsRecuperar el màxim possible de les matèries prèviament produïdes i utilitzades és l'objectiu principal d'una població civilitzada. És aquí on intervé el procés del Reciclatge.

Com podem evitar

Una de les formes és repartir més cubs de reciclatges, reutilitzar mes els materials per exemple reutilitzar mes els materials tipus mòbils etc.

La bombilla

LA BOMBILLA

La bombilla es uno de los inventos que revolucionó la Historia, pero la autoría de su invención sigue siendo controvertida. 
El 21 de octubre de 1879 Thomas Alva Edison mostró por primera vez la lámpara eléctrica con una bombilla que estuvo encendida durante 48 horas. En Noche Vieja de ese mismo año, Edison presentó en su laboratorio de Nueva Jersey un circuito formado por 40 bombillas incandescente, que él mismo encendía y apagaba para asombro de las más de 3.000 personas que se congregaron. Apenas un mes más tarde, el 27 de enero de 1880, Edison consiguió la patente de la bombilla, la 223.898.
La polémica viene cuando otros inventores como Joseph Swan, Humphry Davy o Henry Woodward demostraron que ellos también han inventado otros tipos de bombillas anteriores a la de Edison.
Humprhy Davy conectó en 1809 un filamento de carbono a los dos polos de una pila, produciendo luz. Años después, en 1820, el químico y astrónomo británico, Warren de la Rue, cambió el filamento de carbono por el de platino, conectado a dos polos eléctricos dentro de un cuerpo de cristal. A pesar de funcionar mejor que la de Davy, el alto coste del platino lo hacía difícil de comercializar. La carrera por inventar la bombilla definitiva continuó y en 1835 James Bowman Lindsay construyó una lámpara que le permitía leer un libro a oscuras.
TIPOS DE BOMBILLAS
1. Bombillas incandescentes
En España, estas bombillas empezaron a retirarse progresivamente del mercado en 2009, dando paso a otras tecnologías capaces de conseguir la misma eficacia luminosa con un menor consumo.
  • Generan calor.
  • Son las menos eficientes.
  • Pueden iluminar cualquier estancia, preferiblemente dormitorios y salones.
  • Son de encendido rápido.
2. Bombillas LED
  • Son las más eficientes. Además, duran mucho más que el resto, hasta 50.000 horas, y permiten un ahorro energético de hasta un 90%.
  • No generan calor y reproducen muy bien los colores.
  • Otra de sus ventajas es la rapidez de encendido, que es instantáneo.
  • Son una buena opción para cualquier lugar de la casa, incluso para el exterior.
3. Bombillas fluocompactas
  • Son conocidas como “de bajo consumo”.
  • Su luz puede ser amarilla o blanca.
  • Duran hasta 10 veces más que las incandescentes, entre 6.000 y 10.000 horas, y consumen hasta un 80% menos de electricidad. Su eficiencia no llega a los niveles de las bombillas LED.
  • No conviene ponerlas en espacios que se usan a menudo durante poco tiempo, como las zonas de paso, porque el encendido y apagado frecuente puede reducir su vida útil, dependiendo del modelo.
  • Son ideales para zonas de lectura, para la iluminación general del dormitorio, la cocina o el salón.
4. Halógenas ECO 
  • Dan una luz muy natural y reproducen los colores como las incandescentes.
  • Duran el doble que las incandescentes, en torno a 2.000 horas, y consumen un 30% menos de electricidad.
  • Su único inconveniente es que se calientan bastante.
  • Son ideales para la iluminación general del salón y el baño.



dijous, 8 de novembre del 2018

Les piles :Maykil

LES PILES

QUE SON LES PILES?

Una pila és un dispositiu que converteix energia química en energia eléctrica 
en energia  eléctrica.

QUI LA VA INVENTAR?

La pila o bateria va ser inventada pel fisic italià,anomenat Alessandro Volta,aquest fisic sempre va tenir una gran curiositat per les ciències i en la seva vida d' adult es va inclinar per aquest camp,va exercir com a mestre del col-legi Real de com i per 1775 aquest ja es trobava realitzant experiments
amb electricitat. 

Resultado de imagen de alessandro volta

Per a que serveixen ?

Te la funció de donar enérgia a diversos objectes electrics com:una radio,llanterna.

Resultado de imagen de radio de pila             Resultado de imagen de llanterna de piles                


Tipus de piles?

NO recargables. 1.1 Cilíndriques. 1.1.1 Alcalines. 1.1.2 Salines. 1.1.3 Litio. 1.2 Rectangulares. 1.2.1 Alcalines. 1.2.2 Salines. 1.2.3 Litio. 1.3 De botón. 1.3.1 Alcalines. 1.3.2 Litio. 1.3.3 Óxido de plata. 1.3.4 Células de aire zinc. 1.4 Bateríes para cámares,

Resultado de imagen de pilas

 

 

 

 


les piles

El Pern

   

                                                                    El Pern 



-El Pern ja se utilizaba ha sa hepoca eguipcia,va ser en Arquitas de Tarento, que tambe va inventar la polea.Pero varen sorguir el segle XVI, de fusta.Que se varen utilizar a ses maquines de guerra i altres altres coses.Els fabricaven en forma artesanal,pero variaven al temañ ni el diámetre.Va ser fins a la revulucio industrial que varen arribar les maquines i se varen producir una gran cantidat.


dimecres, 7 de novembre del 2018

Gafes De Realidad Virtual

Gafes De Realidad Virtual

El concepte en sí, de 'Realidad Virtual' neix en el any 1965, cuant Ivan Sutherland, publica un article nombrat The Ultimate Display, en el que explica el concepte que els científics d’un anys tractant de assentar. El propi Sutherland desenvoluparia dos any després el primer programa dissenyat per crear mons virtuals amb imatges en 3D.

traslladant la realitat virtual al mon dels videojocs, això també te un llarg camí. Casi sempre, acabant al fracàs. Nintendo, empresa caracteritzade per tocar en or tot el que tocava, i experta en el camp de la innovació, llançar al mercat en 1995 Virtual Boy, un artefacte de lo més particular. Se tractava de unes gafes que utilitzaven en el interior un r per mostrar 3D mono cromàtic.

Lo bo de tot això es que no només tenim 1 tipus de gafes si no, que hi ha molt de tipus diferents per exemple en hi ha que son per l’ordinador i no necessiten ningun altre tipus de component com el mòbil, altre en contrari no necessiten el ordinador Peró si el mòbil que després es tendria que descargar aplicacions aposta per veure-les així.

Les més famoses son una que es diuen HTC vive o les noves HTC vive pro que també son les més cares, son per el ordenador i serveixen per jugar. Després estarien les Oculus Rift que varen ser de les primeres més famoses de totes, encara o son i també son per el ordenador. I unes altre serien Sony playstation VR que també son molt famoses per que son les úniques que
serveixen per la play.
Gafas de realidad virtual HTC Vive, características y configuración
Realidad Virtual: 25 preguntas y respuestas que debes conocerTop 10: Gafas de realidad virtual 1

Internet

historia de s’internet 
Introducció  
  • Internet es el conjunt de reds de ordenadors creada a partir de reds mes petites.
Historia
  • Tot va començar a l’any 1957 quan els russos varen enviar el primer satèl·lit a l’espai i Estats Units se pensaven que era una arma o una bomba i per tenir la informacio ben guardada varen intentar conectar 4 ordenadors per si un se rompiguessi un els 3 restants continuin funcionant,a n’aixo li varen dir ARPA.
  • L’any 1965 varen provar de conectar ordenadors a molta distancia i varen juntar ordenadors de totes ses universitats més importants de Estats Units i alguns ordenadors de Noruega i Inglaterra i a n’aixo li varen canviar es nom a ARPANET.
  • L’any 1975 se varen inventar odenadors mes petits de marca IBM i aixo va ajudar a que cases de per tot el mon s’unesquin a ARPANET. 
  • L’any 1984 ja havia 1000 ordenadors conectats a sa xarxa.
  • L’any 1986 se va crear el primer navegador i el primer chat.
  • L’any 1989 varen millorar sa transferencia,els cables… i tambe varen crear ses primeres pagines web i varen canviar es nom ARPANET a INTERNET.
  • L’any 1993 se varen poder veure ses primeres fotos gracis al nou navegador d’aquell any MOSAIC i ja havia 1 millio de ordenadors conectats i va creixer molt fins 2006 que varen crear el primer movil amb connexió a internet que alla va ser quan ja havia 10 millions de ordenadors/movils conectats i aixi se va anar desenvolupants fins ara que hi ha 10.000 millions de dispositius conectats a internet i al mon hi ha 7.600 milions de persones els dispositius conectats a internet ja superen el nombre de persones al mon.


Opinio Personal
Jo crec que s'internet ha estat una gran revolucio ja que facilita moltes coses pero hi ha persones que li donen mal us a Internet.



Un dels primers ordenadors(IBM)

dimarts, 6 de novembre del 2018

UN GRAN INVENTO: EL RATÓN

RATÓN





El ratón o mouse es un dispositivo apuntador utilizado para facilitar el manejo de una ordenadores ,el moviendo el ratón Detecta su movimiento relativo en dos dimensiones por la superficie plana en la que se apoya, reflejándose habitualmente a través de un puntero, cursor o flecha en el monitor .El ratón se puede conectar de forma alámbrica o inalámbricamente.
HISTORIA


Fue diseñado por Douglas Engelbart y Bill English durante los años 1960 en el Stanford Research Institute, un laboratorio de la Universidad Stanford, en pleno Silicon Valley


en California . Más tarde fue mejorado en los laboratorios de Palo Alto de la compañía Xerox.



PRESENTACIÓN


En SANT FRANCISCO, el 9 DE DICIEMBRE de 1968 se presentó públicamente el primer modelo oficial. Durante hora y media además se mostró una presentación multimedia de un sistema informático interconectado en red de ordenadores y también por primera vez se daba a conocer un entorno gráfico con el sistema de ventanas que luego adoptarian la práctica total de sistemas operativos modernos. En ese momento además, se exhibió hipermedia , un mecanismo para navegar por internet y usar vidioconferencias



OPINIÓN PERSONAL


Yo creo que el ratón es uno de los inventos mas top del mundo , porque hoy en día se sigue usando y nunca pasa de moda y aparte es muy cómodo de suelo






FOTOS



PEDRO JOSE MORALES PARRA

3r eso F