INVENTS

INVENTS

dimarts, 10 de desembre del 2019

L'eixugaparabrises

L'EIXUGAPARABRISES

El limpiaparabrisas fue uno de los primeros elementos de seguridad activa incluidos en el automóvil.
Resultado de imagen de primer limpiaparabrisasResultado de imagen de primer limpiaparabrisas
Un eixugaparabrises és un dispositiu utilitzat per a eixugar la pluja o la brutícia del parabrisa d'un vehicle o mitjà de locomoció.
Aquests dispositius estan formats per un braç en el qual reposa una escombreta, que és l'element encarregat de la neteja del vidre, el funcionament es produeix quan el conductor acciona el comandament destinat per al seu ús donant lloc a un moviment que gira en sentit oscil·latori sobre la superfície de l'vidre.

El mecanisme consistia en una palanca que es manejava manualment des de dins de el vehicle, movent-se el ressort de el braç cap enrere i cap endavant, amb un contrapès que assegurava el contacte entre l'escombreta i el vidre. Després de realitzar el seu recorregut per la finestra, un ressort retornava automàticament el braç a la posició inicial.
D'aquesta manera, es produïa l'eliminació dels flocs de neu, les gotes d'aigua, les boles de pedra o altres substàncies com fang i partícules de pols, sense veure afectada la visió del pilot o dels passatgers. A més, quan no feia falta, l'eixugaparabrises podia ser desmuntat de l'vidre.
Resultado de imagen de mary anderson

La inventora d'aquest dispositiu va ser na Mary Anderson. L'invent d'aqueta dona va néixer en un viatge anterior a Nova York, quan es va adonar de les complicacions que patien els conductors, baixant-se constantment a netejar amb les seves mans el parabrises.

1 comentari: