INVENTS

INVENTS

dimarts, 10 de desembre del 2019

XICLET

                                         EL XICLET

QUE ES EL XICLET O GOMA DE MASTEGAR?

El xiclet o goma de mastegar és una llaminadura per a mastegar amb gust dolç. Si bé la major part de les actuals empren una base de plàstic neutre, l'acetat polivinílic, fins fa relativament poc temps el xiclet utilitzava encara la saba d'un arbre tropical, fet al qual deu el nom. El seu nom prové del xicle cosa agafatosa via l'espanyol, que és un polímer gomós que s'obté de la saba de l'arbre Manilkara chicle, un arbre de la família de les sapotàcies originari de Mèxic i Amèrica Central. Perquè té un gust dolç i aromàtic, nombrosos pobles amerindis l'utilitzaven per a mastegar.











   Resultado de imaxes para EL CHICLE ANTIGUO

QUI VA IVENTAR EL XICLET?
En clau d'humor, Guillermo Summers
Imaxe relacionada
DE QUE ESTA FET EL XICLET?





No obstant això, els xiclets no sempre han estat fabricats de la mateixa manera, encara que s'han consumit des de fa molts anys. De fet, antany es feien per mitjà de la saba d'un arbre. En aquest cas, estem parlant del conegut com sa podella, que s'observa en les selves tropicals d'Amèrica llatina.

QUIN ES L'ORIGEN DEL XICLET?
Origen de la paraula xiclet. La paraula xiclet prové de la veu náhuatl tzictli, que pot traduir-se com 'cosa enganxosa'. Originalment, es referia a la resina gomosa que flueix de el tronc d'un arbre conegut com chicozapote, també anomenat sapodella, que és originari de les selves Mèxic i Amèrica Central.

QUAN TEMPS ES TARDA A DEGRADAR UN XICLET?






1 comentari: