INVENTS

INVENTS

dimarts, 10 de desembre del 2019

L'eixugaparabrises

L'EIXUGAPARABRISES

El limpiaparabrisas fue uno de los primeros elementos de seguridad activa incluidos en el automóvil.
Resultado de imagen de primer limpiaparabrisasResultado de imagen de primer limpiaparabrisas
Un eixugaparabrises és un dispositiu utilitzat per a eixugar la pluja o la brutícia del parabrisa d'un vehicle o mitjà de locomoció.
Aquests dispositius estan formats per un braç en el qual reposa una escombreta, que és l'element encarregat de la neteja del vidre, el funcionament es produeix quan el conductor acciona el comandament destinat per al seu ús donant lloc a un moviment que gira en sentit oscil·latori sobre la superfície de l'vidre.

El mecanisme consistia en una palanca que es manejava manualment des de dins de el vehicle, movent-se el ressort de el braç cap enrere i cap endavant, amb un contrapès que assegurava el contacte entre l'escombreta i el vidre. Després de realitzar el seu recorregut per la finestra, un ressort retornava automàticament el braç a la posició inicial.
D'aquesta manera, es produïa l'eliminació dels flocs de neu, les gotes d'aigua, les boles de pedra o altres substàncies com fang i partícules de pols, sense veure afectada la visió del pilot o dels passatgers. A més, quan no feia falta, l'eixugaparabrises podia ser desmuntat de l'vidre.
Resultado de imagen de mary anderson

La inventora d'aquest dispositiu va ser na Mary Anderson. L'invent d'aqueta dona va néixer en un viatge anterior a Nova York, quan es va adonar de les complicacions que patien els conductors, baixant-se constantment a netejar amb les seves mans el parabrises.

XICLET

                                         EL XICLET

QUE ES EL XICLET O GOMA DE MASTEGAR?

El xiclet o goma de mastegar és una llaminadura per a mastegar amb gust dolç. Si bé la major part de les actuals empren una base de plàstic neutre, l'acetat polivinílic, fins fa relativament poc temps el xiclet utilitzava encara la saba d'un arbre tropical, fet al qual deu el nom. El seu nom prové del xicle cosa agafatosa via l'espanyol, que és un polímer gomós que s'obté de la saba de l'arbre Manilkara chicle, un arbre de la família de les sapotàcies originari de Mèxic i Amèrica Central. Perquè té un gust dolç i aromàtic, nombrosos pobles amerindis l'utilitzaven per a mastegar.











   Resultado de imaxes para EL CHICLE ANTIGUO

QUI VA IVENTAR EL XICLET?
En clau d'humor, Guillermo Summers
Imaxe relacionada
DE QUE ESTA FET EL XICLET?





No obstant això, els xiclets no sempre han estat fabricats de la mateixa manera, encara que s'han consumit des de fa molts anys. De fet, antany es feien per mitjà de la saba d'un arbre. En aquest cas, estem parlant del conegut com sa podella, que s'observa en les selves tropicals d'Amèrica llatina.

QUIN ES L'ORIGEN DEL XICLET?
Origen de la paraula xiclet. La paraula xiclet prové de la veu náhuatl tzictli, que pot traduir-se com 'cosa enganxosa'. Originalment, es referia a la resina gomosa que flueix de el tronc d'un arbre conegut com chicozapote, també anomenat sapodella, que és originari de les selves Mèxic i Amèrica Central.

QUAN TEMPS ES TARDA A DEGRADAR UN XICLET?






LA GRAPA QUIRÚRGICA

LA GRAPA DE LES FERIDES
Jo e triat aquest invent perque crec que es molt interesant de la manera que o curen tot els metges,les grapes són S'utilitzen per tancar les incisions després de la cirurgia. Les grapes poden ser una millor opció en alguns casos que els punts o sutures. A diferència dels punts de sutura, les grapes no es dissolen a mesura que la incisió o la ferida cicatritza. Per aquesta raó, requereixen una cura especial i han de ser remoguts pel seu metge una vegada que la incisió hagi curat.


Les sutures i les grapes quirúrgiques es fan servir per tancar les ferides mentre curen.
Cal llevar-les en el transcurs de 4-14 dies. La data concreta per treure-depèn de la ubicació. La data per a llevar-les no ha de posposar.



Com saber si un ferida està infectada?
 Pus o secreció. 
Mala olor procedent de la ferida. Febre, calfreds. 
Està calenta a el tacte.
Enrogiment.
Dolor o molèstia a l'tocar-se.



Enllaç per poder mirar un video de com es posen les grapes .
https://youtu.be/hvVnWIUTjVk

Enllaç per poder mirar un video de com es lleven les grapes.
https://youtu.be/q5p7KxaAAww






Quan s'han de llevar les grapes segons el lloc on les tens?
Cara: 4-5 dies Coll: 7 dies
Pit, abdomen i esquena: 7-10 dies
Cuir cabellut: 7-10 di Braços i dors de les mans: 7 dies Cames i part superior dels peus: 10 dies Dits de les mans o dels peus: 10-14 dies Palmells de la mans i plantes dels peus: 12-14 dies Sobre una articulació: 12-14 dies

Quan es necesari posar grapes?
Es necesari posar grapes cuan son ferides molt greus ,com apendicitis,o ferides molt profundes 








Diari trimestral // 1r trimestre

NOTICIES PRIMER TRIMESTRE .
Listeriosis : La listeriosis , es una infecció que prove d'una vacteria que es diu : Listeria monoytogeno .Aquest any a España , més concretament a "Andalucía" han mort 260 persones , entre elles , dones embaraçades , gent major ,... Aquestes morts venen de la carn , més literalment "Carne mechada" .  El 22 d'agost de 2019.


Dana : La gota freda, més coneguda pels meteoròlegs com a DANA , és una pertorbació atmosfèrica extratropical no frontal que pot provocar precipitacions violentes i intenses durant unes hores o dies, acompanyada de vent, llamps i calamarsa. Afecta superfícies molt reduïdes i segueix trajectòries imprevisibles.
El seu origen està íntimament relacionat amb el corrent en jet o jet stream. Una trajectòria molt ondulada d'aquest pot produir l'estrangulació d'un tàlveg , quedant així aïllada una massa d'aire fred d'origen polar enmig d'aire d'origen tropical. La gota freda, que conserva el seu gir ciclònic, es converteix en una baixa pressió en altura, cosa que produïx inestabilitat i afavoreix la convecció. La gota freda serà més important com més gran sigui la temperatura del substrat, terra o mar, ja que el vapor d'aigua ascendeix sobtadament arrossegat per la inestabilitat i condensant-se, formant ràpidament núvols no gaire extensos però de més de 10 km en altura.
Encara que les gotes fredes són freqüents en la totalitat de les latituds mitjanes, adquireixen especial importància en els entorns mediterranis, càlids i en els quals el mar proporciona abundant humitat, considerant-se pel seu breu període de recurrència un tret característic del règim pluviomètric d'aquest clima. Aquestes pertorbacions són freqüents en la península Ibèrica en les estacions intermèdies, sobretot a la tardor, durant els mesos de setembre i octubre, encara que també poden aparèixer a l'estiu en la serralada Cantàbrica, però amb un caràcter més secundari respecte a les pertorbacions tradicionals polars.
                                                                                                                           
Atacs pous petrolers (EUA) : 14 de septembre del 2019,Atacs amb drons i misils de creuer a la nit  a les mines petroleres de Aràbia Saudita , es el lloc o les mines més extenses del món, hon tenen més petroli.La tècnica per extreure petroli és el Fancking
L'ultim preu del barril de brent és de : 57,91 euros .





Thomas cook : 21 de septembre Thomas cook cau del sector, i deixa sense vols , hotel i treball a molta gent i turistes de les Balears . Ara mateix Thomas cook ho a comprat una empresa Xina .Ha estat sens dubte la notícia de les illes a n'aquests dies , estam parlant del tour operador més antic del món . Aquesta noticia a afectat al final de la temporada a les illes.



























dijous, 5 de desembre del 2019

NOTICIES DE 1r Trimestre

BLOG DE NOTICIES:


- LISTERIOSIS:
Data:22 d´agost de 2019
Lloc: Sevilla (Andalucía), España
La listeriosis ès una infecció debuda a la bacteria listeria monoytogeno. Aquest any han mort 260 persones que estaben embaraçades , gent mayor. 

-DANA:
El significat d´aquesta paraula és depressió aillada a nivells alts.
Es un fénomen meteorológic  anual que sol coincidir amb el inici de tardor i primavera en el mediterrani occidental.

- ATAC POUS PETROLIERS (EUA):
El 14 de setembre de 2019 va haver un atac al patrolí i desde ara el petrolí es més car , que serían 65 dolars .
La tecnica de extreure petrolí se nom Fracking.

-THOMAS COOK:
El 21 de setembre de 2019 Thomas cook va deixar Balears penjats 600.000 persones sense hotels , vols i transports.Els llocs que eren: Balears, Canaries i Costa Brava. I era un operador de hotels , avions i transports.

EXTRA:

- POLÍTICA :
La política es el proces de tomar decisions que apliquen a tots els membres de una comunitat humana.
Es rey el 10 de decembre comenzara la ronda de consultes per la investidura.

-ORIGEN DE BLACK FRIDAY:
El origen de aquesta tradicció són els Americans i se fa recrear el 24 de setembre de 1869. També es un molt revelent per els comerços globals tant per volum de ventes com per marca el començament de la campaña de Nadal. Els comerços ofereixen descontes considerables en els seus productes.


dimarts, 19 de novembre del 2019



LA OUIJA


Què és ? Tauler amb les lletres d'alfabet i altres signes que s'utilitza en espiritisme per  lliscar un tassó o algun altre objecte per tal de fer moviments sobre el tauler amb el got, un possible missatge transmès pels esperits dels morts
 

HISTÒRIA:M.Planchette va ser el dissenyador de la primera taula, no aquesta clar qui va posar el nom de la ouIja aquest article estaba  registrat com jugete o un joc de taula  sense esmentar a la seva possible utilitat espiritual. Va mantenir aquesta catalogacion en les noves verciones comercialitzades per la International

William Fuld Pader de la ouija (va morir el 1927) va caure des de la teulada de la fàbrica






Com es juga:diverses persones es reuneixen a la taula i posen els seus dits al punter i llancen les seves preguntes i el punter es mourà o no

opinio personal=  es realo no aixo no te resposta personal ment si crec q si q es real com els DUENDE,BRUIXA etc………..



divendres, 15 de novembre del 2019

El microscopi.



Què és el microscopi?






El microscopi es una eina que permet observar els objectes que son massa petits per observar a simple vista.
Per que es va inventar?
Es va inventar per la curiositat de l'home de sabre i beure mes enfora dels objectes mes petits que pot observar l'ull.

Qui ès el seu inventor?
En Zacharias Janssen tambè conegut com Zapo Jansen va ser un fabricant de lents holandeses , associat a l'invenció del primer microscopi. Tambè va ser considerat l'inventor del primer telescopi.

Zacharias Janssen (1590)













Primer microscopi óptic.

EL MICROSCOPI ÒPTIC.

El microscopi òptic ès el tipus més comú i el primer que es va inventar . Es tracta d'un instrument òptic que conté una o diverses lents que permeten obtenir una imatge augmentada de l'objecte i que funciona per refracció.
Els microscopis òptics hi ha de diferents tipus:
- Microscopi simple.
-Microscopi compost.
-Microscopi de fluorescència.
-Microscopi de llum ultraviolada.
-Microscopi petrogràfic.
-Microscopi en camp fosc.
-Microscopi de contrast de fase.
-Micoscopi de llum polaritzada.

EL MICROSCOPI ELECTRÒNIC.

Els microscopis elecrònics ès un microscopi que utilitza un feix d'electrons per visualitzar un objecte.A causa que els electrons tenen una longitud d'ona molt menor que la llum visible , podem mostrar estructures molt més petites.
Els microscopis eletrònics tenen diferents tipus:
-Microscopi electrònic de transmissió.
-Microscopi de sonda de rastreig.
- Microscopi d'efecte túnel.
-Microscopi de forçca atòmica.

ALTRES MICROSCOPIS:
-Microscopi virtual.
-Microscopi  cel·lular.



















EL PAPER HIGIENIC

                                                       EL PAPER HIGIENIC

QUÈ ÉS EL PAPER HIGIÈINIC?
El paper higiènic és un tipus de paper que s´usa per mantenir la higiene personal després de defectar o orinar.

Malgrat que el paper es cpneix a la Xina des del segle II aC. El primer us ded  paper de vàter és el segles VI dC.
Levat de la Xina a tot arreu la gent benestat en temps antics es netejava l´anus i el seu voltant amb llana,puntes de coixí o cànem, mentre que la gent més pobre feia servir les mans quan defectaven dins els rius o feian servir materials més barats com són fulls,herbes,fenc,pedres,sorra,molsa,falgueres,etc.A l'antiga Roma es feia servir una esponja natural que,després d'usar-la

EL PAPER



El paper
•Què és el paper? 
El paper és una làmina constituïda per un entramat tridimensional de fibres de cel·lulosa i d'altres substàncies que permeten millorar les seves propietats i fer-lo apte per l'ús al qual està destinat. La cel·lulosa per a la fabricació de paper s'obté principalment de la fusta quasi sempre, d'altres fibres vegetals i del paper recuperat.
   

Paper de la fusta                          Paper vegetal                              Paper recuperat(reciclat)

Un invent : El llapis

EL LLAPIS :
Per qué he triat el llapis?
He triat el llapis per qué me pareix que es un istrument que tothom feim una utilitat.

Que es el llapis?
El llapis es un objecte per escriure i dibuixar que el feim servir hem la ma.

 Quin any el varen fer? El llapis se va crear en el any 1812 .

Qui va crear el primer llapis?
El va crear Conrad Von Gesner.

De que está fet un llapis?
El llapis es un instrument de escritura o dibuix que presenta una barra de grafiti tancat a un cilindre de fusta.

¿Per qué serveix un llapis?
El llapis serveix per dibuixar o escriure

Com se varen inventar el llapisos de colors?
En el any 1834 un any antes de la fundació de la compañia ,Johann Sebastian Steadler ja habia fet cera de color que era afilada igual que un llapis

Cuants de tipos hi ha de llapis?
Hi ha cuatre tipos de llapisos.
- Llapis de grafit de fusta 
- Llapis de grafit cubert amb paper
- Llapis rectangular de grafit de fusta
- Llapis de grafit de carbó de fusta









Video de com se fa un llapis:
https://www.youtube.com/watch?v=rj4cngIGKLg

-Graduació i classificació del tons del llapis:
 Aquí hi ha diferentes tonalitats de el gris blanc fins el negre oscur.

Com feim punta el llapis?
El feim punta amb un istrument que s´anomena maquineta de fer punta.
Lo que antes feien punta amb un guinavet.



Un altre tipus de llapis :

- Hi ha llapis de maquillatge perfilador que el utilitzam per fer una linía al ull.


Invenció del clip. Youssef El Hamdaoui

INVENT

El meu invent és el clip, perquè crec que és una eina molt petita e important  que utilitzam sempre per organizar-nos i no la valoram.
  • Que és un clip?
Un clip és un objecte metàl·lic, amb un mecanisme tipus pinça amb el qual es poden agrupar documents impresos de forma temporal.













  • Sobre el clip:
El clip com he dit es una eina molt important patentat per primera vegada per Samuel B. Fray en el 1867 per aguntar les etiqutes en el textil, pero poc despres el 1887 el seu compatriota  Erlman J. Wright va crear un clip per adjunar els papers.


  • Evolució del clip:
En aquesta imatge podem observar diferents tipus de clips, i com han anat millorant amb al llarg del temps.

Resultado de imagen de evolucion del clip



  • Imatge dels inventors:
En les següents imatges podem veure els inventors del clip, el primer es Samuel B. Fray que va crear el clip per adjuntar etiquetes en el tèxtil, i el segon és Erlam J. Wright (No vaig trobar la seva imatge) que el va crear poc després per adjuntar documents (papers).


Imagen relacionada  SAMUEL B. FRAY INVENTOR DEL CLIP PER TÈXTIL.





















Gran invent cientific La Bombeta

                                                                 La Bombeta

és un dispositiu que produeix llum mitjançant l'escalfament per efecte Joule d'un filament metàl·lic, en concret de tungstè, fins posar-lo a l'vermell blanc, mitjançant el pas de corrent elèctric. Amb la tecnologia existent, actualment es considera poc eficient, ja que el 85% de l'electricitat que consumeix la transforma en calor i només el 15% restant en llum.


Com s'ha creat?



                        La Seva Historia

Joseph Wilson Swan va rebre la patent britànica per al dispositiu en 1879, al voltant d'un any abans que Thomas Alva Edison. Swan va comunicar l'èxit a la Societat Química de Newcastle (Newcastle Chemical Society), i en una conferència al febrer de 1879, va mostrar un llum funcionant. A l'començament d'aquest any va començar a instal·lar bombetes en llars i senyals a Anglaterra. El 1881 va crear la seva pròpia companyia, The Swan Electric Light Company, i va començar la producció comercial. Thomas Alva Edison va ser el primer a patentar una bombeta incandescent de filament de carboni, viable fora dels laboratoris, és a dir, comercialment viable. La patentar el 27 de gener de 1880 (núm 285.898).

Anteriorment, altres inventors havien desenvolupat models que funcionaven en laboratori, incloent a Henry Woodward, Mathew Evans, James Bowman Lindsay, William Sawyer i Warren de la Rue.

L'alemany Heinrich Göbel havia registrat la seva pròpia llum incandescent en 1855, i l'11 de juliol de 1874 es va li va concedir a l'enginyer rus Aleksandr Lodygin la patent núm 1619 per un llum incandescent. L'inventor rus va utilitzar un filament de carboni. Posteriorment, les millores d'Edison van permetre que la llum incandescent tingués una durada més llarga.


La bombeta és un dels invents més utilitzats per l'home des de la seva creació fins a la data. Segons una llista de la revista Life, és la segona invenció més útil de segle XIX. La comercialització de la bombeta per part de la companyia d'Edison va estar plena de disputes per les patents amb els seus competidors.


                











Gran invent científic, El Telescòpi

                             El Telescòpi
El telescòpi és un sistema òptic que permet veure objectes llunyans, tot ampliat-ne la seva mida angular i la seva lluminositat aparents.
El telescopi va apareixer a l'any 1608 i acreditat per Hans Lippershey un fabricant de lents aleman 
                
                             TELESCOPI



                            
Elstelescopis son constituits per en essencia per un tub un dels extrems del qual és obert i l'altre te unu mirall amb una curvatura que afavoreix l'enfocament de la lent.
Galileo Galilei va utilitzar aquest diseny a l'any seguent.El 1611,Johannes Kepler va descriure com podia elaborar un telescopi amb un objectiu i un lent ocular convex i, per 1655, astrònoms com Christiaan Huygens fabricaven telescopis keplearians de gran abast amb oculars compostos, pero extremadament grans i dificils d'utilitzar  

L'invencio de la moto



He triat la moto perqué es un vehicle que m'agrada molt i me parexia bona idea sarcar informacio.

Motocicleta es un nombre propio, depositado en 1897 por los hermanos Eugene y Michel Werner, fabricantes instalados en Levallois - Perret, luego vuelto nombre genérico.


La motocicleta, o moto, es un vehículo motorizado de dos ruedas monot (las ruedas son una detrás del otro). Se sienta al piloto a trasero, las manos tienen el manillar y los pies están sobre reposapiés. Un pasajero puede tenerse a trasero detrás del piloto. Llama a una persona que conduce este tipo de vehículo motociclista o "motociclista (e)". Se puede agregar sobre el lado de la moto una cesta y el vehículo se convierte en un sidecar, sostenido por una rueda suplementaria, para permitir el transporte de uno o dos pasajeros suplementarios.


Louis-Barbilla Perreaux inventó la moto oficialmente con la primera patente registrada en 1868 y modificada hasta 1885. Esta primera moto funcionaba al vapor. En realidad, no era más que un prototipo y nunca ha circulado de una manera autónoma: se volvía se fijaba en un eje vertical y en redondo, dado que demasiado se ocupó a su conductor a hacer funcionar el motor.






El estadounidense Sylvester Howard Roper (1823-1896) inventó un motor de cilindros a vapor (accionado por carbón) en 1867. Ésta puede ser considerada la primera motocicleta, si se permite que la descripción de una motocicleta incluya un motor a vapor.


Wilhelm Maybach y Gottlieb Daimler construyeron una moto con cuadro y cuatro ruedas de madera y motor de combustión interna en 1885. Su velocidad era de 18 km/h y el motor desarrollaba 0,5 caballos. Gottlieb Daimler usó un nuevo motor inventado por el ingeniero Nikolaus Augusto Otto. Otto inventó el primer motor de combustión interna de cuatro tiempos en 1876. Lo llamó "Motor de Ciclo Otto" y, tan pronto como lo completó, Daimler (antiguo empleado de Otto) lo convirtió en una motocicleta que algunos historiadores consideran la primera de la historia. En 1894 Hildebrando y Wolf Müller presentan en Múnich la primera motocicleta fabricada en serie y con claros fines comerciales. La Hildebrando y Wolf Müller se mantuvo en producción hasta 1897. Los hermanos rusos afincados en París Eugene y Michel Werner montaron un motor en una bicicleta. El modelo inicial con el motor sobre la rueda delantera se comenzó a fabricar en 1897.



























En 1902 se inventó el Scooter (proviene del inglés scooter), también conocido como auto sillón, por el francés Georges Gautier. El escúter es una moto provista de un salpicadero de protección. Fue fabricada en 1914. Tuvo una gran popularidad, sobre todo entre los jóvenes. Incorpora dos ruedas de poco diámetro y un cuadro abierto que permite al conductor estar sentado en vez de a horcajadas. También tiene una carrocería que protege todos los mecanismos, y ofrece algún pequeño espacio de almacenaje de objetos pequeños y de una rueda de recambio. Son vehículos urbanos, aunque también se pueden hacer viajes largos. Lo que destaca en este tipo de motos es la comodidad del manejo y facilidad de conducción, y no el desarrollo de grandes velocidades.


En 1910 apareció el sidecar, un carro con una rueda lateral que se une a un lado de la motocicleta. Consta de un bastidor (de una sola rueda) y de una carrocería que protege al pasajero. La motocicleta que lo arrastra, se convierte en un vehículo de tres ruedas y su conducción se controla mediante el giro del manillar, al no poder ejecutarse la basculación. Ya había aparecido años antes, pero en bicicletas y con la proliferación de los vehículos llamados "utilitarios", además de la prohibición de su fabricación por los gobiernos recientemente, han desaparecido prácticamente de la circulación.

















En 1910 apareció el sidecar, un carro con una rueda lateral que se une a un lado de la motocicleta. Consta de un bastidor (de una sola rueda) y de una carrocería que protege al pasajero. La motocicleta que lo arrastra, se convierte en un vehículo de tres ruedas y su conducción se controla mediante el giro del manillar, al no poder ejecutarse la basculación. Ya había aparecido años antes, pero en bicicletas y con la proliferación de los vehículos llamados "utilitarios", además de la prohibición de su fabricación por los gobiernos recientemente, han desaparecido prácticamente de la circulación. Después de volver de la Segunda Guerra Mundial (1945), los soldados estadounidenses parecían descontentos con las motocicletas que eran construidas por Harley-David son e India. Las motos que habían montado en Europa eran más ligeras y más divertidas de conducir. Estos veteranos comenzaron a andar con otros ex soldados para volver a vivir algo de la camaradería que habían sentido en el servicio. Estos grupos se dieron cuenta que sus motocicletas necesitaban los cambios que Harley no les proporcionaba. Así nació la Motocicleta Custom.




























Las Motos Dólar, al contrario de lo que muchos piensan, no son americanas, ni inglesas. Son motos que se fabricaron durante 50 años en Francia, su fábrica estuvo en Joinville le Pont. En 1890 empieza la construcción de bicicletas de lujo bajo la marca “Ómnium et Spencer”. 7 años más tarde presentan un mini auto llamado “Fouché & Dela chañal”. El 1 de marzo del 1914 la marca cambió a “L.Delachanal” con sede social en la avenida de la libertad nº5 en Charenton (Seine). Paralelamente a la construcción de bicicletas Ómnium, conocida como “La Marca de Confianza”, lanzaron a la venta la bicicleta Dólar con el eslogan “La Bicicleta de Calidad”. Éstas presentaban un escudo con cabeza de indio que apareció a finales del 1922 en una publicidad de “DOLLAR y OMNIUM”. Al año siguiente, en 1923 aparece la primera moto DOLLAR en el salón de Paris, con una motorización de 125cc. La primera Dólar comercializada fue en 1924. Ya en 1925 se agranda la producción con una Dólar de 175cc, y también en el mismo año se presenta una de 250cc. El 1927 fue un año de grandes cambios para Dólar, La marca se muda de Charenton para instalarse en una nueva fábrica en la población francesa de Joinville-le-Pont.

















El origen de la mítica marca americana Harley David son lo encontramos en un pequeño garaje de la localidad de Milwaukee (USA), donde dos amigos de la infancia, Bill Harley y Arthur David son, ayudados por los hermanos de este último, Walter y William -los cuatro con experiencia en el sector del metal- empezaron construyendo en 1901 un motor. Tras varias evoluciones y prototipos, consiguieron ponerlo a punto y en 1903 crearon su primera motocicleta completa. La pasión y dedicación de los cuatro fundadores y únicos trabajadores de la marca, les llevó a fabricar 3 motos en 1904 y 5 más en el año siguiente. Numerosos amigos empezaron a pedirles motocicletas, consiguiendo de este modo en el año 1906 una producción de 15 ejemplares.

















Las motos Custom son motos más adornadas robustas, “complejas” y pesadas. Una moto Custom es un tipo de moto que destaca por su preciosa estética, sus cromados y su particular diseño no son tan levantados en el manubrio, ni su llanta delantera tan separada del chasis ni delgada. La idea de esta moto es que sus dueños la puedan adornar y colocar los accesorios que desee de ahí la palabra Custom, y la acción “customizar”. Su utilidad radica en paseos, de ahí la palabra “cruiser”, utilizadas tanto en ciudad como en la ruta, no siendo muy cómodas para la ciudad por su peso, más por su posición si, ya que por su altura en el sillín puede el motero apoyar perfectamente los pies. En estas motos tenemos varios estilos, marcas, y cilindradas ya que prima más es el diseño y su sonido característico ronco que otra cosa; pero hay quienes siempre preferirán un mayor cilindra-je.




















Según lo dicho anteriormente una Chopper es creada removiendo o cortando partes de la Moto. En la poca utilidad de elementos como guardabarros delantero, luces muy grandes, posa pies, direccionales, barras, grandes asientos, etc. Fueron sacrificados y quitados dando una moto más ligera, limpia en su estética y ágil. Los motociclistas empezaron a alargar las horquillas para que la llanta delantera estuviera más alejada de la moto. El manillar fue elevado.












En la actualidad la moto ha pasado de ser un medio de transporte utilitario a tener una gran cantidad de aplicaciones y presencia en la ciudad, siendo cada vez mas grande el número de moteros y aficionados, por lo que el mundo de las motos tiene ahora gran trascendencia entre nosotros y cada día tiene más necesidad de técnicos calificados.


El mercado de las motos en nuestro país tiene un notorio crecimiento, siendo urgente la necesidad de disponer de mano de obra especializada, con los conocimientos para de diagnosticar de manera eficaz malfuncionamientos, arreglar y brindar mantención a motocicletas de última generación.


Los alumnos tendrán la capacidad de reconocer y aprender el funcionamiento de todas las piezas de una motocicleta, así como hacer mantenimiento de acuerdo a las normas y requerimientos de los diversos fabricantes. Además, conocerán el mercado nacional de motocicletas y usarán técnicas de conducción sin riesgos, mediante prácticas en terreno.


un mecánico/a de motos es capaz reparar problemas en motos de dos y cuatro tiempos mono y multicilíndricos. Manejará instrumentos de diagnóstico, herramientas y equipamiento, sabrá leer planos y manuales técnicos. Podrá trabajar en talleres, concesionarias, empresas con flotas de motocicletas, o de forma independiente en su propio taller.


Temario


- Manejar los métodos de montaje, reparación, puesta a punto y mantenimiento de los distintos tipos de motos.


- Utilizar correctamente los diferentes instrumentos, herramientas e instalaciones de un taller.


- Encontrar las fallas. Entregar los conocimientos teóricos-prácticos suficientes para dominar de que modo trabajan las motocicletas de combustión.


- Fundamentos de de los motoresres de explosión.


En conclusio m'agradat fer aquest projecta per sebre mes coses sobre la moto