Cacau
Origen i cultiu del cacau natural.
Origen:
El
cacau que va agradar més a la gent és un producte totalment
mexicà, a cada territori sa dli donava un us diferent. A sud
Amèrica omés s'emprava la polpa, la feien fermentar i produien una
beguda alcoholica, però la polpa era molt delicada i és
descomponia rapidament, havien de comptar amb una manerde
d'amegetzemar-lo i transportar, i els grans del cacau varen ser
ideals per això. Una vegada que el grà es va convertir amb la part
util del cacau, va començar un procés de selecció ja que els que
tenien un gust menys amarg eren mes aptes.
Que
és el cacau?
El cacau
és un fruit d'origen tropical que provié de l'arbre del cacau, el
seu nom científic és ¨Theobroma¨cacao que en grieg significa
“aliment dels deus”.
Hi ha tres
tipus de cacau:
-Cacau
criollo.
-Cacau
forastero.
-Cacau
trinitario.
Arbre
del cacau i caracteristiques
L' arbre
del cacau te les següents característiques:
• Te una
altura de 4 a 8 m.
•Els seus fruits son baies allargades, que contenen de 30 a 40 semilles de color marró-vermellos per fora, cubertas de una polpa blancadolça i comestible.
• El seu hábitat natural són els boscos humits tropicals de clima cálid.
• Tarda entre 5/6 anys en treure els seus primers fruits, i 6 messos en madurar.
•Els seus fruits son baies allargades, que contenen de 30 a 40 semilles de color marró-vermellos per fora, cubertas de una polpa blancadolça i comestible.
• El seu hábitat natural són els boscos humits tropicals de clima cálid.
• Tarda entre 5/6 anys en treure els seus primers fruits, i 6 messos en madurar.
Mapa del
cultiu del cacau:
El cacau
es cultiva en una franja que s'estén a 10 graus al Nord i 10 graus
al Sud del equador. El 70% de la producció mundial ve d'Africa de
l'oest,siguent Costa de ,arfil i Ghana els principals productors de
cacau, peró els més estimats es troben a Ecuador i Venezuela.
Comerç:
La
comercialització del cacu sa realitza per els diferents mercats,
nacionals i internacional, através de cooperatives, de productors, i
en forma independent mediant productors individuals.
Cada
vegada hi ha més compradors de cacau que visisten el pais d'origen
per fer negosis directament amb els productors i en el mercat poc a
poc s'introdueixen xocolates amb ´origen´i tenen grans porcentatges
de cacau i destaquen les seves qualitats.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada