INVENTS

INVENTS

dilluns, 17 de desembre del 2018

Cacau


                          Cacau









Origen i cultiu del cacau natural.

Origen:

El cacau que va agradar més a la gent és un producte totalment mexicà, a cada territori sa dli donava un us diferent. A sud Amèrica omés s'emprava la polpa, la feien fermentar i produien una beguda alcoholica, però la polpa era molt delicada i és descomponia rapidament, havien de comptar amb una manerde d'amegetzemar-lo i transportar, i els grans del cacau varen ser ideals per això. Una vegada que el grà es va convertir amb la part util del cacau, va començar un procés de selecció ja que els que tenien un gust menys amarg eren mes aptes.
Que és el cacau?
El cacau és un fruit d'origen tropical que provié de l'arbre del cacau, el seu nom científic és ¨Theobroma¨cacao que en grieg significa “aliment dels deus”.
Hi ha tres tipus de cacau:


-Cacau criollo.
-Cacau forastero.
-Cacau trinitario.



                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           












Arbre del cacau i caracteristiques
L' arbre del cacau te les següents característiques:
Te una altura de 4 a 8 m.
•Els seus fruits son baies allargades, que contenen de 30 a 40 semilles de color marró-vermellos per fora, cubertas de una polpa blancadolça i comestible.
• El seu hábitat natural són els boscos humits tropicals de clima cálid.
• Tarda entre 5/6 anys en treure els seus primers fruits, i 6 messos en madurar.







Mapa del cultiu del cacau:
El cacau es cultiva en una franja que s'estén a 10 graus al Nord i 10 graus al Sud del equador. El 70% de la producció mundial ve d'Africa de l'oest,siguent Costa de ,arfil i Ghana els principals productors de cacau, peró els més estimats es troben a Ecuador i Venezuela.











Comerç:

La comercialització del cacu sa realitza per els diferents mercats, nacionals i internacional, através de cooperatives, de productors, i en forma independent mediant productors individuals.
Cada vegada hi ha més compradors de cacau que visisten el pais d'origen per fer negosis directament amb els productors i en el mercat poc a poc s'introdueixen xocolates amb ´origen´i tenen grans porcentatges de cacau i destaquen les seves qualitats.















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada