INVENTS

INVENTS

dimarts, 18 de desembre del 2018

EL CAFÈ(Natali Duque Serra).




EL CAFÈ





QUÈ ÉS?

El cafè, és el nom de llavor del cafeto, un arbre que creix naturalment en territorio etíop i pertany al grup de les rubiàcies. L' arbre del café té entre quatre i sis metres d' alçada, les fulles son de color verd, les flors són blanques i els seus fruits s' exposen en baies vermelles.
El cafè és una beguda de cafeïna  que gaudeixen de milions de persones arreu del món.
La beguda es fa filtrar aigua calenta a través de grans de café, que produeix un ríc líquid fosc i aromàtic.


ON SA CULTIVA.

El cultiu del cafè s'estén sobre una àrea molt àmplia de la terra, concentrada entre els dos tròpics, el de càncer i de Capricorn.

AMÈRICA: Amèrica del Sud, Brasil, Colòmbia, Amèrica Central, Costa rica, Guatemala, Puerto Rico.
ÀFRICA ORIENTAL I OCCIDENTAL: Kenya, Tanzania, Uganda, Etiòpia, Camerun i Costa d' Ivori, Congo, Madagascar, Rwanda i Angola.
ÀSIA: Vietnam, India, Indonesia, Java, Sumatra, Filipinas, Malàisia, Tailandia i Sri Lanka.
OCEANIA: Austràlia, Hawaii.







Hi ha dos tipus de café:
 
Café de aràbica: Té un sabor més delicat i un aroma més refinat que la varietat Robusta, encara que les plantes de cafè aràbica són més delicades i difícils de conrear.


Café de robusta: Requereix condicions menys exigencias de cultiu que el café aràbica, té un major contingut de cafeïna, un gust més potent i major acidesa.

                                                                               

                       
 ARÀBICA.
ROBUSTA.





BENEFICIS DE BEURE CAFÉ.
1. Aliat contra el Parkinson.
2. És bo per la vista cuan es gra no esta tostat.
3. Redueix el risc de diabetes.
4. Aliat contra l' Alzheimer.
5. Millora la memoria.
6. Més café, menys cáncer.

CONSEQÜENCIES DE BEURE CAFÉ.
1. L'ansietat i estrès.
2. Deshidratació.
3. L'excés fa malbé el teu cor.
4. Redueix la fertilitat.
5. Problemes en l'embaràs.
6. Pot ser addictiu.

És recomendable beure entre tres i quatre tazas de café al dia per obtenir la malloria dels beneficis que te aqueta beguda, a partir de la quinta taza els beneficis es redueixen, i prodria presentarse problemas.



COM S' ELABORA.
1. El cafeto es un arbust que se sol criar en llocs amb sombra.
2. Produeix uns fruits verds de 10 a 15 mm.
3. En set o onze mesos maduraran, se tornen vermells i sa cull manualment.
4. El fruit del cafeto esta compost per dos grans.
5. Es seca, i se separen els grans de pulpa, i se sequen i es torra.




































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada