INVENTS

INVENTS

diumenge, 16 de desembre del 2018

L'Arros mm

                                 L´ARROS

L´arros és la llavor de la planta Oryza sativa. Es tracta d´un cereal conciderat aliment bàsic en moltes cultures culinàries així com en algunes parts d´Amèrica Llatina.

L'arròs és el segon cereal més produit al món, derrere del blat de moro.




Despres de molts debats, investigacions i altres, s'ha comprovat que l'origen de la domesticació del cultiu de l'arròs prové del sud de la Xina. Estudis morfològics situen clarament la transició de l'arròs a la Xina i l'evolució de la recol·lecció al cultiu domèstic del cereal.



L'arros es fruit comestible, en forma de gra allargat, de color blanquinós.



Resultado de imagen de arros
L'arròs és el cereal consumit per un major nombre de persones.

El 95% de la producció mundial d'aquest cereal es concentra a Àsia i Xina. L'arròs es conrea en aquests països des de temps immemorial. El més antic testimoni històric sobre l'arròs és un edicte sobre la sembra d'aquesta planta, emès fa 5.000 anys per un emperador xinès.
Resultado de imagen de mapa de producción de l'arros
De l´arros es poden fer difarents plats com per exemple:Paella mixta,Arros a l´olla emb llom de porc,Arros caldos amb ratlla etx.








Durant 2016 Austràlia va ser el país amb el major rendiment mitjà d'arròs al món, amb 2.2 vegades per sobre de la mitjana mundial. El van seguir Egipte amb 2.0 vegades, Uruguai amb 1.8 vegades, i els Estats Units, Turquia, Espanya i Grècia amb 1.7 vegades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada